Mary ManikusKunstenaar met kleur

Mary Manikus. Kunstenaar. Ex-galeriehouder met een kleurrijke levensloop. Geboren Amsterdam. Gewoond en gewerkt in Indonesië, Venezuela, Nieuw-Zeeland en Duitsland. Daarna – definitief: Friesland (Harlingen, Franeker). Getrouwd met de kunstschilder Peter Vassilev (†2011). Studeerde kunstgeschiedenis.

Gewild

Talent. Autodidact. Leerling. Daarna ook leerling van Peter Vassilev. Later zijn echtgenote. Na zijn dood: gerespecteerd kunstschilder. Met een bescheiden productie. Perfectie gaat voor snelheid. Mary’s (voornamelijk) acryl-schilderijen hebben kleur, karakter, sfeer. En zijn gewild. In Nederland, in Duitsland. Veel opdrachten ook uit het buurland.

leraar en soulmate

Mary Manikus zet incidenteel nog graag schilderijen op in haar oude Atelier & Galerie Vassilev in Franeker, maar vaker werkt ze in haar kleine atelier in Haren. Een rustige gemeente in een mooie omgeving waar Mary de vroege dood van haar man, leraar en soulmate verwerkt

 

Herinneringen

“Prachtige herinneringen. Geschilderde herinneringen. Aan Peter, mijn man. Aan die mooie jaren – samen. Een wereld vol liefde. Een tijd waarin we elke dag genoten. Van elkaar. Van de kunst. Zijn kunst. Mijn kunst. Onze kunst…”

Visit Galerie Vassilev))))) enjoy new paintings Mary manikus