Ambachtelijke Kunst uit de Garden of Wool Art

MORE SHEEP THAN PEOPLE IN GALERIE VASSILEV

Toveren

Noem het kunst – de zware handgeweven kleden en dekens uit de Karpaten. Ambachtelijke kunst. Of beter nog: de kunst om wol om te toveren tot Short Wools en Long Wools – ‘no skin’. Knippen, scheren, spinnen, weven en wassen in de ijskoude rivier. Al honderden jaren niet anders – leven met 100% wol, 100% handwerk, 100% natuur.

Bijzondere textielcollectie

In het kleine atelier/magazijn van Galerie Vassilev in Franeker is een groot deel opgeslagen van de Long Wools en Short Wools uit de bijzondere textielcollectie van More Sheep than People. En – mooier nog – in de art shop liggen en hangen de dekens en kleden prominent tussen werken van de Vassilev-kunstenaars.

Zo mooi kan groen zijn….

Natuurlijk proces

Een natuurlijk proces ligt aan de basis van de doelstellingen van More Sheep than People – het nieuwe wolmerk met een eigen ‘Garden of Wool Art’ in de Karpaten. Daar, op hoogte en in kleurrijke ateliers, komt alles en iedereen bij elkaar. Een en al samenspraak. Tussen ‘Oost en West’. Tussen de deelnemers aan onze Carpathian Connection – Alexia (Galerie Vassilev), Alyona (accountmanager ter plaatse), Vova (ingenieur, natuurexpert ter plaatse), Vasilina (chief wever), Geert Jan (creative).

Nieuwe ideeën

Nieuwe ideeën, productielijnen, wisselende patronen – alles in permanent overleg. Ook over het behoud van tradities. Of over details zoals kleuren en afmetingen. Over weeftechnieken. Eten, drinken, plannenmaken, produceren, exporteren – zo gaat het leven, hoog in de Karpaten. Welkom bij More Sheep than People. Meet the Carpathian Connection in Galerie Vassilev in Franeker.

Niet voor iedereen?

Het hele productieproces van de Carpathian Connection is intensief en relatief langdurig. Dat maakt de handgemaakte dekens en kleden van More Sheep than People tot een exclusief product. Niet voor iedereen, kun je zeggen. Want de voorraad en productie is beperkt. Maar je kunt ook bestellen. Behalve in de oogsttijd (alle mannen en vrouwen verzamelen op het land!) werken de wevers het hele jaar alle dagen door. Voor More Sheep than People.

Maak je huis mooier
Maak je leven mooier

From the East into the West

Een paar keer per jaar rijden auto’s van More Sheep than People. Van West naar Oost – vice versa. Om de dik geweven en soms loodzware Long Wools, Short Wools en gobelins bij Galerie Vassilev te krijgen. Wij noemen het de Carpathian Connection – de verbindingsweg van een nieuw product van een nieuw wolmerk – More Sheep than People. Motto: Tradition from the East into the West!

Eigen patronen?

Eigen ideeën? Eigen patronen? Kom maar op! Neemt soms wat tijd, maar het is het wachten waard. Dekens en kleden zijn er sowieso in diverse maten. Toch liever een ‘eigen’ maat? Ook daarin is variatie mogelijk.

Even snuffelen?

Alvast even snuffelen tussen een deel van onze wollen dekens en kleden? Bekijk dan onderaan de pagina onze photo gallery. Bevalt het, al die no-skin-producten? Al die Long Wools en Short Wools? Klik dan door naar de site van More Sheep than People.

Om van te houden

Klik hier om de wereld binnen te stappen van More Sheep than People. Vind daar een originele collectie om van te houden.